Hoe maak ik een opleiding aan?

Aanmaken opleiding

Je kunt een e-learning module als volgt aanmaken:

Log in op je academy en klik in het menu op  'Editor'. Je gaat nu automatisch naar de beheeromgeving.

Klik op de knop met 'Toevoegen', naast de titel (Opleidingen, onderdelen of toetsen). Klik na het aanmaken van je opleiding op 'Opslaan en publiceren'. Hierna kan je invulling geven aan de opleiding door een hoofdstuk toe te voegen. Om het eerste hoofdstuk van de opleiding toe te voegen klik je op 'Hoofdstukken' in het menu. Klik op de blauwe knop met 'toevoegen' om het hoofdstuk van de opleiding te maken.Klik op toevoegen om een hoofdstuk aan te maken binnen jouw opleiding.

Het hoofdstuk wat is aangemaakt staat nu nog los van een opleiding, en hoort dus nog nergens bij. Koppel het hoofdstuk aan de juiste opleiding door onderaan het scherm het hoofdstuk, de opleiding of de toets op te zoeken waarmee je deze wilt verbinden. Klik hiervoor op 'verbindingen maken'.

Koppel het hoofdstuk aan de opleiding waar hij bijhoort. Op deze manier vul je langzaam de opleiding in, en bestaat deze uiteindelijk uit verschillende hoofdstukken en/of toetsen.

Vergeet nooit de blauwe knop :)

Opleiding structuur aanpassen

Als je bestaande lesstof wil koppelen aan een e-learning module, de volgorde van de lesstof wil aanpassen of de hiĆ«rarchie wil aanpassen (een hoofdstuk bijvoorbeeld toch een paragraaf maken), open dan de "Opleiding structuur".

• Open de opleiding die je wil aanpassen aan de voorkant
  • Klik via het menu op 'Editor'
  • Klik op 'Opleiding structuur'
  • Sleep de lesstof naar de juiste plek en/of voeg extra bestaande lesstof toe.

Nadat je de lesstof op de juiste plek hebt gezet is je opleiding compleet en kan je hem online zetten en inroosteren. Uitleg nodig over hoe je dat doet? Lees dan vanaf stap 4 op deze blog