Hoe voeg ik een e-learning module toe?

E-learning module toevoegen in Procademy

Klik in het menu op "Cursusonderdelen".

Klik linksbovenaan op 'Toevoegen' en vervolgens op 'E-learning'

Vul de 'E-learning naam' in (titel is zichtbaar voor de deelner=mer)

Kies 'E-learning type'

Kies voor 'Editor' als je in Procademy zelf e-learning ontwikkelt.

Kies voor 'SCORM cursus' als je een SCORM module wil uploaden. (Omdat je ontwikkelt met een externe authoring tool zoals Articulate, Lectora, Easygenerator etc)

Klik op 'Opslaan'

E-learning module aanmaken in de Content-editor van Procademy

Nadat je op 'Opslaan' hebt geklikt kom je automatisch in de Content-editor van Procademy terecht. De titel die je hebt gekozen is voorgevuld.

Klik op 'Opslaan en publiceren'. De e-learning module is alleen zichtbaar voor beheerders. (De e-learning module wordt pas zichtbaar voor deelnemers als je het koppelt aan een leertraject.)

In het tekstvenster onder de titel kan je de e-learning module introduceren.

Hoofdstukken koppelen aan je e-learning module

Lesstof zet je in de Content-editor in 'Hoofdstukken'. Klik links in het menu op 'Hoofdstukken'.

Klik bovenin het scherm op 'Toevoegen'.

Het hoofdstuk wat is aangemaakt staat nu nog los van een opleiding, en hoort dus nog nergens bij. Koppel het hoofdstuk aan de juiste opleiding door onderaan het scherm het hoofdstuk, de opleiding of de toets op te zoeken waarmee je deze wilt verbinden. Klik hiervoor op 'Verbindingen maken' bij 'Verbonden Opleidingen'.

Je kan het hoofdstuk desgewenst aan meerdere modules koppelen.

Koppel het hoofdstuk aan de opleiding waar hij bijhoort. Op deze manier vul je langzaam de opleiding in, en bestaat deze uiteindelijk uit verschillende hoofdstukken en/of toetsen.

Vergeet nooit de blauwe knop :)

Opleiding structuur aanpassen

Als je bestaande lesstof wil koppelen aan een e-learning module, de volgorde van de lesstof wil aanpassen of de hiĆ«rarchie wil aanpassen (een hoofdstuk bijvoorbeeld toch een paragraaf maken), open dan de "Opleiding structuur".

• Open de opleiding die je wil aanpassen aan de voorkant
  • Klik via het menu op 'Editor'
  • Klik op 'Opleiding structuur'
  • Sleep de lesstof naar de juiste plek en/of voeg extra bestaande lesstof toe.

Nadat je de lesstof op de juiste plek hebt gezet is je opleiding compleet en kan je hem online zetten en inroosteren. Uitleg nodig over hoe je dat doet? Lees dan vanaf stap 4 op deze blog.