Hoe voeg ik een video toe?

Je kan een video toevoegen aan je lesstof door gebruik te maken van een video streaming service. Voorbeelden hiervan zijn YouTube, Vimeo, Mediasite en Vixyvideo.

In deze instructie is het gebruik van YouTube en Vimeo verder beschreven. De optie om een video te tonen of interactief te maken zijn vaak ook bij andere aanbieders mogelijk. Voor het interactief maken van de video via H5P in Procademy kan het nodig zijn dat je een aangepaste URL moet instellen (zoals dit ook bij Vimeo) het geval is.

Youtube

Optie 1: YouTube video (passief) tonen in de lesstof

Kopieer de URL van de YouTube video in de lesstof, je ziet direct de video verschijnen. Dit is de snelste manier om je video in de lesstof te plaatsen.

Optie 2: YouTube video interactief maken

Ga naar naar H5P Inhoud en kies voor Interactive video. Plak de link van de video in stap 1 in de pop-up. Vervolgens kan je in stap 2 de interacties toevoegen.

Vimeo

Optie 1: Vimeo video (passief) tonen in de lesstof

Ga naar de video in Vimeo en kopieer de link die je boven de video ziet staan. Plak deze link in de lesstof van Procademy.

Als je een Vimeo Pro account hebt kan je ook het Vimeo logo standaard verbergen, de titel van de video, en je Vimeo account naam. Dit kan je in de “Embed” instellingen aanpassen. Op deze manier wordt je video netter weergegeven in de lesstof.

Optie 2: Vimeo video interactief maken

Let op: je hebt een Vimeo Pro account nodig om de video interactief te maken in Procademy.

Als je een Vimeo pro account hebt vind je via de video instellingen (klik op de video) het tabblad “Distributie / Distribution”. Scroll op die pagina helemaal naar beneden en kopieer daar de video-file link (HD link, met de hoogste kwaliteit).

Ga nu naar H5P inhoud in Procademy en kies voor Interactive video, ga een video toevoegen en plak de video file link in de pop-up. Voeg de interacties toe in stap 2 en klik op “Creëren”

Je kan de video vervolgens in een hoofdstuk invoegen via de H5P button die je bij de opmaak mogelijkheden ziet staan.

Auteursrecht - toestemming vragen

Als je een video wil gebruiken in je lesstof die niet van jezelf is, vraag dan om toestemming aan de eigenaar. Als je schriftelijke toestemming hebt voorkom je eventuele problemen met intellectueel eigendom.

Houd er wel rekening mee dat als de eigenaar de video van Youtube of Vimeo verwijdert, deze ook niet meer zichtbaar is in je lesstof. Als de video belangrijk is voor de kern van je lesstof kan je beter zelf een video of animatie maken.