H5P oefeningen toevoegen

H5P-inhoud

H5P is een programma waarmee je testjes en opdrachten op allerlei manieren kunt ontwerpen. Het maakt leren interactief. Zo kan je bijvoorbeeld onder een tekst een korte oefening invoegen waarmee de cursist de stof die hij/zij net gelezen heeft, gelijk kan toepassen. Dit maakt het makkelijker de stof te leren en te onthouden.

Ga naar H5P-inhoud

Ga naar de editor. Na het klikken op ‘H5P-inhoud’ zijn er een aantal opties:

• Voeg een nieuwe toe

• Bibliotheken

• Mijn resultaten

Voeg een nieuwe toe

Hier kan je een nieuwe H5P-oefening ontwerpen. Hier heb je de keus uit circa 43 verschillende opties. Als je op ‘details’ klikt zie je een korte uitleg over de inhoud van de oefening.

Content Demo

De knop content demo brengt je naar een voorbeeld zodat je de oefening kan uittesten en een indruk krijgt hoe de oefening werkt en eruit ziet.

Gebruik

Klik op deze knop als je de oefening wil gebruiken.

De afbeeldingen die te zien zijn in het voorbeeld kunnen vergroot worden door erop te klikken. Deze geven ook een snelle indruk hoe de oefening eruitziet.

Invoegen in het hoofdstuk

Nadat je de H5P-oefening hebt gepubliceerd kan je het invoegen in een hoofdstuk. Klik hiervoor op het H5P icoon onder "Visueel" of klik op "Voeg H5P toe".