360˚-foto invoegen in Virtual Tour

Je hebt met een 360 graden camera foto's gemaakt en deze wil deze toevoegen in een e-learning. De foto's exporteer je eerst naar je computer en daarna gebruik je ze als H5P-opdracht in Procademy.

360˚-foto's exporteren

Met de app 'Insta 360 Studio' kan je de foto's naar je computer exporteren.

1. Open 'Insta 360 Studio'.

2. Sleep je bestanden naar Footage.

3. Dubbelklik om een foto te bekijken. Je krijgt nu een preview van de foto te zien. Je kunt in dit voorbeeld door met de muis te slepen, de foto alle kanten op draaien.

4. Klik op de rechtermuisknop op een foto links onder 'Footage'.

5. Kies 'Start export'.

6. Standaar kiest de studio een erg hoge resolutie. Als je een wat kleinere resolutie kiest, dan laadt het sneller in. Je kunt de resolutie gerust halveren.

7. Klik op OK.

8. Je foto's zijn nu geëxporteerd. Zorg dat een jpeg niet groter worden dan rond de 250 MB.

360˚-foto's in Procademy plaatsen

360 Graden foto's in Procademy plaatsen

1. Ga naar Menu > Content-editor.

2. Ga naar H5P-inhoud.

3. Klik bovenaan op Voeg toe.

4. Kies voor Virtual tour 360.

5. Klik op Details en daarna op Gebruik.

6. Vul de titel in van de tour die je maakt.

7. Voeg een nieuwe scène toe bij + Nieuwe scène.

8. Het scènetype is een 360˚-afbeelding.

9. Vul een scènetitel in.

10. Klik bij 'Sceneachtergrond' op + Toevoegen.

11. Klik rechtsboven op Klaar.

12. Vervolgens kan je de hele tour opslaan met Creëer.