Ga naar de hoofdinhoud

LTI e-learning

Je wil gebruik maken van LTI e-learning in je omgeving. LTI heeft twee vormen.

  1. Inkomende LTI. Vanuit Procademy biedt je een e-learning aan een klant van jezelf aan. Deze is dan zichtbaar in het andere LMS waar de klant gebruik van maakt. De klant komt dus binnen jouw omgeving ‘op bezoek’ om jouw e-learning te volgen.

  2. Uitgaande LTI. Je hebt een gebruikersaccount in Procademy en volgt met dat account een e-learning in een ander LMS.

De belangrijkste informatie die je nodig hebt om een LTI koppeling op te zetten zijn:

  • Launch URL

  • LTI sleutel/key

  • LTI geheim/secret

  • Slagingsdrempel


 


Inkomende LTI

Vanuit Procademy bied je een e-learning aan een klant aan die zichtbaar is in een ander LMS-systeem.

Via een mail naar support@procademy.nl kan je aanvragen om de mogelijkheid voor inkomende LTI aan te zetten.

Hiervoor hebben wij de volgende gegevens nodig:

  • De naam van de klant waar je de LTI voor maakt. Die hebben we nodig, zodat we per klant een sleutel en een geheim kunnen aanmaken. Per klant er een aan te maken is handig, zodat je deze ook per klant weer kunt verwijderen.

  • Het cursusnummer (zoals genoemd bij Menu > Cursusonderdelen) en naam van de e-learning die gebruikt gaat worden als LTI e-learning.

Je krijgt van Procademy dan een sleutel en een geheim toegestuurd. Deze vraag je dus aan per klant van jullie die een of meerdere e-learning via LTI volgen.

Bij de e-learning op het tabblad kan je de launch URL vinden. Deze URL is specifiek van deze e-learning en kan je voor al je klanten gebruiken die via LTI deze e-learning volgen.

Support zal een groep aanmaken bij Menu > Groepen waar alle gebruikers van deze klant in zullen worden geplaatst. Dat is nodig om toegang te kunnen verlenen.

Uitgaande LTI

Gebruikers van jouw Procademy omgeving gaan in een extern platform een e-learning volgen, hiervoor kan je LTI gebruiken. Je kan ervoor kiezen dat de persoonsgegevens binnen Procademy blijven en niet doorgegeven worden aan het externe platform. Het externe platform ontvangt dan geen persoonsgegevens, maar puur LTI-codes als gebruikers.

In Procademy stel je de volgende gegevens in, die je moet ontvangen van de externe partij:

  • Launch URL

  • LTI sleutel/key

  • LTI geheim/secret

  • Slagingsdrempel

Deze gegevens heb je nodig om de volgende stappen te kunnen nemen.

  1. Ga naar Menu > Cursusonderdelen.

  2. Klik op Toevoegen en dan op 'LTI e-learning’.

  3. Vul hier in ieder geval de naam, launch URL, sleutel en geheim in.

  4. Vink anoniem aan als de omgeving niet met persoonlijke gegevens van deelnemers wil werken binnen Procademy.

  5. Klik Opslaan.

De e-learning is nu gereed om in te plannen voor gebruikers. Je plant ze op eenzelfde manier in als je met een eigen e-learning zou doen.

Testen doe je door een testaccount (bijvoorbeeld je eigen account) in te plannen via een leertraject in Procademy. Als je dan als deelnemer inlogt, dan zou je deze dingen moeten kunnen:

  • een deelnemer kan de e-learning starten vanuit Procademy en gaat naar het externe platform en kan direct de e-learning vervolgen.

  • een deelnemer kan de e-learning succesvol afronden in het externe platform en ziet het (geslaagde) resultaat in Procademy terug (de tegel staat op afgerond;

  • een deelnemer die de e-learning niet behaald in het externe platform ziet in in Procademy dat de tegel nog op start of hervatten staat (de tegel staat dus nog niet afgerond)

  • als een deelnemer voortgang heeft gemaakt in de externe e-learning, maar deze nog niet heeft voltooid, dan kan je hervatten. Test dit door eerst de externe e-learning gedeeltelijk te maken, af te sluiten en vervolgens weer vanuit Procademy op de tegel klikken om te hervatten. Hervat je op de juiste plek?