Managementdashboard

Je wil de ontwikkeling van je medewerkers volgen en zien of zij voldoen aan de scholingseisen. Hiervan zie je een overzicht op het dashboard met de widget 'Teamcompetenties' en de widget 'Prestaties overzicht'.

Lees hieronder hoe je dit instelt binnen jouw omgeving.

Managementdashboard - Dashboard instellen

Je stelt op het dashboard de widgets als volgt in.

1. Ga naar Menu > Dashboards. Hier zie je alle dashboards binnen jouw omgeving.

2. Kies het dashboard van het type dashboard voor de rol manager. Klik rechts ✏️ Bewerken.

3. Klik op de knop Voeg widgets toe.

4. Klik onder de optie 'Prestatieoverzicht' en 'Teamcompetenties' op Toevoegen.

5. Maak de widget zo groot als je wil. Dat doe je door rechtsonder in het hoekje van de widget te klikken. Sleep met je muis totdat je tevreden bent over de grootte.

6. Sleep de widget naar je gewenste plaats op het dashboard.

7. Klik rechtsboven op Opslaan.

Managementdashboard - Je eigen teams volgen

Als manager krijg je in de widget 'Teamcompetenties' alle teams waaraan jij bent gekoppeld te zien onder 'Mijn teams'. Hier kan je gedetailleerd inzage van hoe jouw team ervoor staat.

1. Klik op de titel van het team om het teamrapport van deze groep in te zien.

Vanuit dit scherm kan je de voortgang van competenties van ieder teamlid bekijken.

1. Selecteer bij 'Score per deelnemer' een deelnemer om rechts daarvan de details te zien.

Vanuit dit scherm is het ook mogelijk om een export te draaien of notificaties te verzenden naar iemand individueel of in bulk.

1. Selecteer een of meerdere deelnemers en klik vervolgens op Excel Export of E-mail.

Managementdashboard - Statistieken van alle teams

Wanneer je meerdere teams onder je hebt, is het handig om naar 'Prestaties overzicht' te kijken. Hier kan je op 3 manieren het prestatiedashboard bekijken.

• Per competentie kan je zien hoeveel procent voldoet aan de scholingseisen.

• Per team kan je zien hoeveel procent voldoet aan de scholingseisen.

• Je ziet een lijst van deelnemers en per deelnemer in hoeverre deze voldoet aan de scholingseisen.

Ieder scherm leent zich ervoor door te klikken naar een detailscherm, zodat je alle informatie tot in detail kan bekijken. In de video zie je veel meer informatie over alle detailschermen.

Managementdashboard - Instructievideo

In de video hiernaast wordt er laten zien hoe er gewerkt kan worden met het management- en directiedashboard.