Toetsen

Je wil een toets maken. Je wil dat de antwoorden die de deelnemer geeft, kunnen worden ingezien of beoordeeld door de docent. In dat geval maak je een toets via Menu > Toetsen.

1. Ga naar Menu > Toetsen.

2. Klik op Toevoegen om een nieuwe toets te maken.

3. Vul de toetsnaam in op het tabblad 'Algemene instellingen'.

4. Klik op Opslaan.

De toets is aangemaakt.

Toetsvragen

Nu wil je nog toetsvragen toevoegen. Dat kunnen vragen zijn die je al eerder hebt aangemaakt bij Menu > Toetsen > Toetsvragen toevoegen. Maar je kunt ook vanuit de toets zelf de vragen aanmaken.

1. Ga naar Menu > Toetsen.

2. Klik achter de toets die je wil bewerken op de drie puntjes en kies 'Bewerken'.

3. Op het tabblad 'Selectie' maak je een selectie van de vragen die je wil tonen.

4. Om een nieuwe vraag te maken, klik je op Voeg nieuwe vraag toe.

5. Kies bij 'Interne naam' voor een naam die jij als beheerder makkelijk terug kunt vinden. Deelnemers kunnen deze naam niet zien.

6. Kies het type vraag.

1. Vul de 'Toetsvraag' in. Dit is de vraag die de deelnemers te zien krijgen.

2. Geef het goede antwoord. Hoe dit moet is afhankelijk van het type vraag. In de volgende stap wordt dat voor een aantal vraagtypen uitgewerkt.

3. Er zijn nog wat optionele velden in te vullen als een afbeelding toevoegen, feedback bij een goed of fout antwoord of het aantal punten dat je kan behalen met deze vraag.

4. Klik op Opslaan.

Je hebt de vraag opgeslagen en bent weer terug bij de toets waarin je aan het werk was.

Toetsvraag type Multiple Choice

Het verschil tussen Multiple Choice en Multiple Response is dat je bij Multiple Choice slechts één antwoord kan kiezen en bij Multiple Response kan je meerdere antwoorden aanvinken.

Wanneer je het type Multiple Choice of Multiple Response hebt gekozen, dan zie je onderaan een knop Toevoegen om antwoorden toe te voegen.

Als je hierop klikt, dan krijg je een tabel.

Hierin kun je het volgende aangeven.

• Hoeveel punten iemand met dit antwoord kan scoren;

• Of dit antwoord goed of fout is;

• Het antwoord zelf;

• Optioneel kan je feedback laten tonen wanneer dit antwoord wordt gegeven.

Het kruisje achteraan is de mogelijkheid dit antwoord weer te verwijderen.

Toetsvraag type Matrix Sorteren

Wanneer je het type Matrix Sorteren hebt gekozen, dan zie je onderaan een knop Toevoegen om antwoorden toe te voegen.

Als je hierop klikt, dan krijg je een tabel.

Hierin kun je het volgende aangeven.

• Hoeveel punten iemand met dit antwoord kan scoren.

• Het sorteerelement is het element dat aan de linkerzijde in de volgorde die je hebt aangemaakt wordt getoond.

• Het criterium is datgene dat je naar het goede sorteerelement kunt slepen.

Het kruisje achteraan is de mogelijkheid dit antwoord weer te verwijderen.

Toetsvraag type Invullen

Onderaan in het tekstveld 'Antwoord' kan je de invuloefening uitschrijven. De woorden die moeten worden ingevuld, schrijf je tussen accolades: { }. Deze invulwoorden zijn niet hoofdlettergevoelig.

Wanneer er meerdere juiste invulwoorden zijn, dan plaats je die tussen blokhaken: [ ].

Toetsen - Optionele instellingen

Er zijn nog een flink aantal opties mogelijk in te stellen. Hier een aantal veelgebruikte opties, maar er staan er veel meer op de tabbladen presentatie, voortgang, resultaat, statistieken, ontheffing en certificering.

• Op het tabblad 'Presentatie' kan aangeven in welke volgorde je de vragen wil laten tonen.

• Je kan bij het tabblad 'Voortgang' onder andere aangeven wat het maximaal aantal pogingen is dat iemand mag doen.

• Op het tabblad 'Ontheffing' heb je een overzicht welke deelnemers zijn ingepland voor deze toets en kan je aanvinken wie van hen ontheffing heeft gekregen voor deze toets.

• Je zou direct aan deze toets een certificaat kunnen koppelen dat wordt uitgereikt direct na het behalen van de toets. Dit kan je instellen op het tabblad 'Certificering'.